HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

KÖZLEMÉNY – Csűry István püspök Írországban

irorszag kozgyules
 
Csűry István püspök az Írországi Presbiteriánus Egyház éves közgyűlésének vendége volt. Testvéregyházunk június 2-5 között tartotta közgyűlését az Észak-írországi Belfastban. Antal János előadótanácsos kísérte el jószolgálati útjára egyházkerületünk elöljáróját.
Egyházkerületünk püspökét érte az a megtisztelő felkérés, hogy meghívott európai, amerikai és afrikai egyházi elöljárók nevében köszöntse a mintegy ezertagú küldöttgyűlést az ünnepélyes megnyitón. Igei köszöntőjében Csűry István püspök köszönetet mondott az írországi, határokon átívelő presbiteriánus egyház világot átkaroló külmissziós szolgálatáért.
A közgyűlés második napján Michael Barry megválasztott moderátor fogadta a királyhágómelléki püspököt, melynek rendjén a további, testvéri együttműködésről váltottak szót. A stratégiai együttműködés részleteiről küldöttségünk a Külmissziós Bizottság vezetőjével, Uel Marrs lelkipásztorral és főmunkatársaival egyeztetett, különös tekintettel az ifjúsági munkára, illetve a belmisszió egyéb területeire. A látogatás rendkívüli alkalom volt egyházaink kapcsolatának szolgálatban kiteljesedő megújhodására.    
„Egyházkerületünk a trianoni békediktátum gyásznapján a máig eleven sebet enyhítendő, missziói szolgálatot vállal a nemzeti egység, valamint a nemzetközi kapcsolatok terén. Pünkösd előestéjén a megközelítően hasonló történelmi drámákat átvészelő Észak-Írországból buzdítjuk Testvéreinket a többletszolgálat vállalására, mert erre egyértelmű igei bíztatás érkezett: Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz.(Jn. 14,12)” – üzente Csűry István püspök.
2014. június 5.
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Tájékoztatási Szolgálata

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2014-06-04 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 161 363 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt szereti: