HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Hálaadás Pettyénben

Forrás: refszatmar.eu

csygd

Hálaadó istentiszteletre gyűltek össze a Pettyéni Református Egyházközség tagjai és a vendégek, hogy megköszönjék Istennek az erőt, amit kaptak  a templombelső és az orgona felújításához, valamint emlékezzenek Genda Jánosné Makrai Anna kántortanítónőre.

Jöjj, mondjuk hálaszót! – játszott a felújított orgonán Genda Árpád Szabolcs házigazda lelkipásztor, szépen vezetve a gyülekezet éneklését. Ft. Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét a Rómabeliekhez írt levél 10. részének 9-től 13-ig terjedő versei alapján: „Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol … mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.” Az egyházkerület főpásztora elmondta, hogy van miért hálát adni Pettyénben, mert ők segítségül hívták az Úr nevét. Ugyanakkor biztatta a gyülekezetet, mert további munka vár rájuk; a hálaadó kezeket nem tehetik karba. Isten megigazít és ráigazít a helyes útra, hiszen eddig is azt engedte megtörténni a gyülekezet és az egyén életében is. Ugyanakkor az üdvösséget is teljes mértében adja úgy, hogy közben csodákat láttat, hiszen minél több a munka, annál több erőt is ad. Ezért ne lankadjunk, mert aki Istenben bízik, annak az életében a félelmet felváltja a szeretet! – buzdított a püspök.

Erdei Árva István szamoskóródi és dobrácsapáti lelkipásztor vette át a konferanszié szerepét, köszöntve a panyolai testvérgyülekezetből érkező vendégeket, a lelkipásztorokat, a támogatókat és az elöljárókat.

Király Lajos batizi lelkipásztor-főjegyző az egyházmegye nevében mondott köszöntő beszédet: A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által. (2Tim 1,14) Drága kincs mindaz, ami Isten rábízott a gyülekezetre, a templom és az orgona, amit felújíttattak, valamit az a drága élet, akire emlékeznek. A főjegyző a házigazda lelkipásztor felé fordulva aktualizálta Pál Timóteushoz intézett szavait: „Eszembe jutván a benned levő, képmutatás nélkül való hit, amely lakozott először a te nagyanyádban”, azaz Genda Jánosné Makrai Anna tanítónőben, a lelkipásztor nagymamájában.

A tanítónő tevékenységét Varga Levente nyugdíjas tanító méltatta és elmondta, hogy kántortanítóként szeretettel, szenvedéllyel végezte szolgálatát, nevelte a rábízott gyermekeket, megalapította és több mint harminc éven át vezette a pettyéni gyülekezet kórusát. Méltó tehát az, hogy a gyülekezet nőszövetsége a Makrai Anna nevet vette fel.

Az énekkar szolgálata, Meggyesi Edina és Budai Szabina szavalata, a lelkészek igei köszöntője tovább emelte az esemény színvonalát és hangulatát, melynek záróakkordjaként a gyülekezet ház falán levő emléktáblát a családtagok (Holhos Sándorné Genda Gyöngyi és Genda Attila) leplezték le Tankóczi Szilvia szavalatát és Isten, főjegyző által tolmácsolt, áldását meghallgatva. A szeretetvendégségen a hangulatot a RetroMania Zenekar biztosította.

Az emléktáblán ez áll: „Áldom az Urat minden időben, dicsérete mindig ajkamon van” (Zsolt 34,2), Genda Jánosné Makrai Anna (1904-1994) kántortanító és lelkészfeleség emlékre állíttatta a Pettyéni Makra Anna Református Nőszövetség, 2014. június 15.

Isten áldja és segítse tovább a pettyéni gyülekezet munkáját!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2014-06-16 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,704 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: