HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

LELKÉSZSZENTELÉS TEMESVÁRON

Temesváron tartotta meg ünnepi közgyűlését a Királyhágómelléki Református Egyházkerület december 5-én. Itt ünnepeltek és emlékeztek a ’89-es forradalom 25 éves évfordulója alkalmából. A közgyűlésen felszentelték a fiatal lelkészeket, átadták a Pro Partium, Pro Ecclesia és M. Nagy Ottó díjakat, ugyanakkor a közgyűlés határozatot hozott a Mikó-ügyben is.

Az ünnepség ft. Csűry István püspök igehirdetésével kezdődött, aki a Jer 44,28 igeszakasz alapján hirdette Isten igéjét. Beszédében rámutatott: 25 évvel ezelőtt egy új fejezet nyílt meg számunkra Isten akaratából, 10 évvel ezelőtt pedig egy olyan útelágazáshoz került a kárpát-medencei magyarság, amely rávilágított arra, hogy megújult erővel kell haladnunk tovább. Ma pedig, 2014-ben Isten megmutatja, hogy igenis van erő. Ez az erő ott van az ifjú lelkipásztorokban, és ez az erő megmutatkozik a munkálkodó gyülekezetekben is. Jeremiás próféta sorsfordító szava 2600 évvel ezelőtt hangzott el, de biztatása a mi biztatásunk is. Isten azt üzeni, hogy aki fölfelé tud tekinteni, annak áldott lesz az élete. Az a legnagyobb baj, ha Istennek hátat fordítunk. A XXI. századi ember pedig egyre egoistább, csak a saját haladását tartja szem előtt.  Az embernek el kell döntenie, hogy kinek a hangja után indul el: Isten szavára vagy a saját magáéra? Az egyetlen megoldás az, hogy Isten hangja szólaljon meg bennünk és általunk – hangsúlyozta a püspök.

A lelkészszentelési szertartást ft. Lukács József főjegyző vezette le. Nyolc lelkész tett fogadalmat a hű pásztori szolgálat mellett.

A Pro Partium és Pro Ecclesia díjak átadásakor Vinczéné Pálfi Judit előadótanácsos olvasta fel a laudációkat. A KREK missziói előadója a díjak átadása előtt elmondta: azok, akik megkapják ezt a kitüntetést, a közel 500 évvel ezelőtti reformáció szellemében és annak nyomán tettek valamit a református egyházért. Kiemelte, hogy a kitüntetett személyek és egyházközségek meghallották Isten szavát, és arra szóban és cselekedetben egyaránt válaszoltak. Pro Ecclesia díjban részesült a Berettyószéplaki Református Egyházközség, a Gyoroki Református Egyházközség, a Sülelmedi Református Egyházközség, a Szatmár-Németi Református Egyházközség, valamint Békéssy Erzsébet, a szatmári Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője, aki a nagytarnai Természet és Szeretet Otthonának a megálmodója. Pro Partium díjban részesült Herman M. János, aki kimagasló munkát fejtett ki a partiumi reformátusokért.  M. Nagy Ottó díjban részesült Fodor Anna szatmárnémeti vallástanár.

A díjak átadását követően Kulcsár Székely Attila színművész előadását tekintették meg a jelenlévők. Az előadó A magyar Miatyánk összeállítást mutatta be a ’89-es forradalom emlékére.

Az egyházkerületi közgyűlés határozatot fogadott el a Mikó-ügyben, melyben elmarasztalja az egyházi ingatlan visszaállamosítását, és teljes támogatásáról biztosítja az Erdélyi Református Egyházkerületet.

Forrás: http://www.karolyirefegyhazmegye.ro/?p=3936

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2014-12-08 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 161 363 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt szereti: