HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Felszenteltetett a Kálvin János Gyülekezeti Ház Szatmárnémetiben

A Kálvin téren, a Kálvineum mellett felépült a reformátorról elnevezett Kálvin János Gyülekezeti Ház, melynek célja, hogy otthona legyen a keresztyén családban is megvalósuló szeretetnek.

Vasárnap délelőtt 10 órától a Láncos templomban Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét: „Azért mi is, a mely naptól fogva ezeket hallottuk, nem szűnünk meg érettetek imádkozni, és kérni, hogy betöltessetek az Isten akaratának megismerésével minden lelki bölcsességben és értelemben. Hogy járjatok méltóan az Úrhoz, teljes tetszésére, minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremvén és nevekedvén az Isten megismerésében. Minden erővel megerősíttetvén az Õ dicsőségének hatalma szerint minden kitartásra és hosszútűrésre örömmel.” (Kol 1,9-11) Az egyházkerület főpásztora elmondta, Isten megismerésének színhelye kell, hogy legyen a gyülekezeti ház, ahol minden nemzedék hite együtt tud épülni. A Szentlélek közösségteremtő ereje által minden csoport otthonra lelhet itt.

Korda Zoltán házigazda lelkipásztor a 127. zsoltár első versével köszöntött: „Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző.” Isten, habár megtehetné, nem akar nélkülünk cselekedni, az Ő tervében eszközként vagyunk jelen. Ugyanakkor mi sem akarunk nélküle tenni, hanem az Ő kegyelmében bízva, Szentlelke erejét segítségül hívva tapasztaljuk jelenlétét Dsida Jenővel együtt, aki versében így fogalmaz: ..S egyszer csak maguktól/ gyűlnek az emberek,/ együgyű szavamtól/ sírásra fakadnak, ránéznem alig kell/ s a tűz is felszökken,/ – az Ur áll mögöttem.”  „2013 novemberében döntöttünk a gyülekezeti ház felépítése mellett, íme Isten megáldotta döntésünket. Isten velünk, mi Istennel.” – mondta Korda.

A ünnepi istentisztelet további részében a Fantázia Trió előadóművészei: Danciu Stela (hegedű), Meghi Bârsan (harangjáték), Erdős Margaréta (hárfa) gyönyörködtettek.

Ary Dalma elszavalta Túrmezei Erzsébet: Kitárt ajtó a kereszt felé című versét, majd a gyülekezet kórusai a Laudate Dominum és a Soli Deo Gloria, Orosz Márta karnagy vezetésével a templomban és a gyülekezeti ház előtt is énekeltek.

csy

Ezután került sor az imaház megáldására. Hankovszki Ilona és Gellért Ágnes erre az alkalomra megirt saját verseket adtak elő. Az eseményen jelen voltak. Erdei D. István parlamenti képviselő, Maskulik Csaba városi tanácsos, Gáti István kivitelező, valamint Tóth Géza és mindazok a mérnökök, szakemberek, aki tevékenyen részvettek a gyülekezeti ház megvalósulásában.

Az alkalom szeretetvendégséggel ért véget, testi táplálékot vehettek magukhoz a meghívottak ott, ahol majd a lelki táplálék is bőséggel adatik. Május 8-án a nemzetközi hírű Shirchadasj & Band Gospel Kórus koncertje is itt lesz!

Forrás: http://refszatmar.eu/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2015-04-28 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,615 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: