HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Crescendo Nyári Akadémia

2015. július 20 augusztus 3.

A Crescendo Nyári Akadémia immár tizenkettedik esztendeje kerül megrendezésre Magyarországon. A világ harminc országából érkeznek fiatal művészek Tokajba, a Crescendo Nyári Akadémia magas színvonalú zenei mesterkurzusaira. Eddig összesen több mint ezer fiatal tehetségnek biztosított tanulási lehetőséget a Crescendo Nyári Akadémia, valamint három opera-elődással és több mint százötven ingyenes koncerttel gazdagította a régió kulturális életét.

A Crescendo Nyári Akadémia különlegessége, hogy a több mint ötven tanár a szakmai igényességen túl a tanítványokra teljes emberként tekint, az oktatók az akadémián nem pusztán tanárként, hanem magánemberként gyakran családjukkal együtt vannak jelen. Az elmúlt évek év alatt a résztvevők száma megduplázódott, ami azt bizonyítja, hogy szükség van olyan művészeti akadémiára, mely a magas szakmai színvonal mellett a személyes kapcsolatokat, a Szentírás értékrendje mentén történő beszélgetéseket, előadásokat és Istentiszteleteket mutatja fel értékként. 2004-ben 160 fő, 2014-ben több mint 350 fő résztvevője volt a rendezvénynek, az elmúlt évek során összesen 52 országból. Az esti, kiscsoportos foglalkozásokon a művészi élettel összefüggő bibliai témához mindenki hozzászólhat.

A Crescendo Nyári Akadémia eddigi munkája során felvállalta a nemzetek közötti kulturális kapcsolatok építését is; mindig különös figyelmet szentelt a nemzetközi zenei évfordulóknak, a visegrádi országok zeneszerzőinek, és több külföldi kulturális intézettel működött együtt. A Crescendo Nyári Akadémia alapítói és művészeti vezetői: Timothy Bentch, operaénekes és Füzesséryné Dudás Eszter, brácsaművésznő.

A 2015-ös Nyári Akadémián az ének- és operatanszak ismét Európa legrangosabb és legteljesebb nyári énekkurzusát biztosítja diákjainak. Kiváló tanárok (Szabóki Tünde, Meláth Andrea, Timothy Bentch) tartanak mesterkurzust, egyéni énekórákat, korrepetálást.

A Crescendo Nyári Akadémia tanári karát világhírű zenekarok szólistái, kamaraművészei és elismert egyetemek tanárai alkotják. Koncertjeik repertoárja felöleli a zeneirodalom barokktól napjainkig terjedő, széles skáláját, zenetörténeti előadások gazdagítják a kéthetes művészeti akadémia programsorozatát. A magyar oktatók közt találhatjuk a Zeneakadémia tanárait, Meláth Andreát, Pálúr Jánost, Pászthy Júliát, Termes Ritát és Petrovics Sándort, valamint Szabóki Tünde operaénekesnőt, Bretz Gábor operaénekest, Kiss József oboaművészt, Varga Gábor klarinétművészt, Dominkó István zongoraművészt és Seeman László kürtművészt, Dallos Erikát, a Magyar Állami Operaház korrepetitorát és Kaposi Gergely karmestert.

Az idei Akadémiára megkezdődött a jelentkezés.

Jelentkezési határidő: 2015. május 15.

Bővebb információ:

www.crescendohungary.org

Imagefilmünk: https://www.youtube.com/watch?v=gkD1LN5ALVM

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2015-05-13 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,605 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: