HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Testvéregyházunk közgyűlésén vett részt Csűry István püspök

A skót nemzeti egyház (Church of Scotland) idei edinburghi közgyűlésének díszvendége volt Csűry István püspök. Egyházkerületünk püspökét Antal János előadótanácsos kísérte el jószolgálati útjára.

Testvéregyházunk egyhetes közgyűlése évszázados hagyományokat tükröző külsőségek között vette kezdetét május 15-én, az edinburghi királyi palotában. A közgyűlés május 16-án, szombaton megválasztotta testvéregyházunk új moderátorát, Angus Morrison lelkipásztor személyében, akit a leköszönő moderátor, John Chalmers a másnapi ünnepi istentisztelet keretében iktatott be tisztségébe.

Világmissziós Bizottság és a meghívottak

Egyházunk elöljárója a leköszönő és hivatalba lépő moderátorral, valamint George Whyte lelkészi főjegyzővel folytatott megbeszéléseket a látogatás idején, az egyházközi együttműködés részleteiről pedig a Világmissziós Bizottság vezetőjével, Ian Alexander lelkipásztorral és főmunkatársaival egyeztetett. A látogatás rendkívüli alkalom volt egyházaink kapcsolatának szolgálatban kiteljesedő megújhodására. Vendéglátóink szakmai és anyagi segítségnyújtást ígértek a királyhágómelléki szeretetszolgálati tevékenység megerősítéséhez. A két egyház képviselői emellett megállapodtak, hogy ösztönözni fogják a közvetlen testvér-gyülekezeti kapcsolatok kiépülését. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület szeretetszolgálati kezdeményezéseit megismerve vendéglátóink elismerőleg szóltak a nehéz helyzetben, nemzeti és vallási kisebbségben élő közösségünk elkötelezett társadalmi szolgálatáról, ami hiteles, élő és erőteljes bizonyságtétel az evangélium mellett. Tudatták, hogy Nyugat-Európa látóköréből Kelet-Európa szinte teljesen kikerült, mivel azt feltételezték, hogy a térség országainak Európai Uniós csatlakozása nyomán úgymond feleslegessé vált az intézményesített segítségnyújtás. Csűry István püspök tájékoztatója viszont egyértelműen jelzi, hogy továbbra is támogatni szükséges régiónk egyházi célkitűzéseit.

Csűry István püspök Angus Morrison moderátorral

Csűry István püspök Angus Morrison moderátorral

„A Skót Egyház elkötelezettsége irányunkban azért is különösen értékes, mert évszázados harmadik-világbeli külmissziós szolgálatuk és a katasztrófák sújtotta térségek támogatása, például a földrengés-pusztította Nepál keresztényeinek támogatása mellett a Kelet-Európában szolgáló Királyhágómellékről sem feledkeznek meg. Ez pedig az ‚Egymás terhét hordozzátok!’ evangéliumi parancs tényszerű megélése” – üzente Csűry István püspök.

2015. május 20.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Tájékoztatási Szolgálata

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2015-05-20 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,704 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: