HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Szervezetten és szabadon – Katekétikai és ifjúsági előadók tanácskozása

Nagyváradra, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Igazgatótanácsi Hivatalának tanácstermébe hívták össze katekétikai és ifjúsági előadókat annak érdekében, hogy a gyermekekért és fiatalokért végzett szolgálat összhangban működjön.

fggfadgg

Szerdán délelőtt Csűry István püspök a napi Ige alapján elmondott rövid áhítatával nyitotta meg az együttlétet: “Isten azonban nem feledkezett meg Nóéról…” (1Móz 8,1) Hányszor megfeledkezünk Istenről, pedig az ő választottai vagyunk! Ő azonban nem így érez irántunk, igéjéből tudhatjuk ezt. Nóé története a megmentő Istenről szól. Az Úr gondoskodott a bárkáról, amely a megtartatást jelentette. Az egyházkerület sem feledkezik meg a missziós munkásairól, ennek jele éppen az aktuális megbeszélés. Az episzkopális rendszert Csűry püspök nem diktatórikus hűbér-jobbágy viszonyként képzeli el, hanem úgy, mint ahol az egyházban szolgálók szabadon, de szervezetten működnek együtt.

Ennek érdekében Vinczéné Pálfi Judit misszió előadó tanácsos, Dénes István Lukács generális direktor és Kánya Zsolt Attila egyházkerületi ifjúsági előadó jelenlétében a katekétikai előadók átbeszélték a vakációs bibliahetek újonnan kialakult helyzetét, ugyanis az egyházkerület ezen a missziós területen a saját lábára állt. Az ifjúsági munka hathatósabb, konstruktívabb elvégzése érdekében is megvitattak néhány kérdést, áldást kérve az egyre gazdagabb és sokszínű programok kivitelezéséhez. Fontos, hogy a gyerekekért és ifjakért végzett szolgálatban együtt dolgozzanak a munkatársak úgy, hogy azután azok meg is találják helyüket a gyülekezetekben.

Forrás: refszatmar.eu 

Fotó: Rácz Ervin

Hozzászólás

Information

This entry was posted on 2015-05-28 by in Hírek.

Navigáció

Írd be emailedet, hogy értesítéseket kaphass

Csatlakozás a többi 30 feliratkozókhoz

Az oldalt látogatók:

  • 192 040 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16