HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Október 6-a aktuális üzenete

Hétfő délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Kálvin utcai székhelyén, melyen Csűry István püspök október 6-a aktuális üzenetéről is beszélt.

csury

Csűry István püspök arra hívta fel a figyelmet: az idén is a református gyülekezetekben főt hajtanak azok előtt, akik példamutató módon életüket áldozták 1848 eszméiért. Meglátásában október 6-nak aktuális sugallata van, mely két kérdést vet fel: egyrészt arra figyelmeztet, hogy a szabadságért mindent meg kell tenni, másfelől pedig, teológiai értelemben azt nyomatékosítja, hogy a 21. században is érdemes áldozatot hozni, és szolgálatot végezni az olyan ügyekért, melyek a nemzetre irányítják tekintetünket, és Isten nevében történnek. Úgy fogalmazott: az áldozó ember szükségszerű áldozatvállalása különösképpen érvényes napjainkban, amikor Európa hagyományos értékeit veszély fenyegeti, és a vészharangokat megkondítva, ezek megvédésével nem szabad engedni, hogy a törvénytelenség törvénnyé váljon. Segítő kezet kell nyújtani azoknak, akik valóban áldozatok, valamiért üldözik őket, és ezért menekülniük kell, viszont azt nem szabad engednünk, hogy a csupán kalandvágyból útra kelők, és ki tudja milyen okok miatt Európa szabadságát veszélyeztetők miatt eluralkodjon az intolerancia.

A KREK ezért azt üzeni a területén élő magyaroknak, felekezetre való tekintet nélkül: nem szabad elfelejtenünk azt, hogy áldozatra kész embereknek kell maradnunk, illetve értékeiket megőrző és megvédő embernek kell lennünk egyenként és közösségi szinten is. Ugyanakkor az aradi vértanúkra méltóságteljesen kell emlékeznünk, felismerve Isten azon ajándékát, amit előkészít számunkra, hogy érzékelni tudjuk azt, hova tartozunk, és merre vezet az utunk.

Ciucur Losonczi Antonius

forrás: erdon.ro

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2015-10-05 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,615 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: