HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Tanácskozni hívják a partiumi elöljárókat

Forrás: reggeliujsag.ro

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület nevében Forró László főjegyző intézett felhívást az egyházkerület lelkipásztori kara és a partiumi magyar polgármesterek, megyei alelnökök és parlamenti képviselők felé.

Az egyházi és közigazgatási fórumok egymás közötti egyeztetése minden évben szükséges – most különös tekintettel a 2016-os esztendőben esedékes önkormányzati és parlamenti választásokra. Nagy szükség van egy olyan színtérre, amely igyekszik egybefogni a vakvágányra jutott erdélyi magyar politikát a lehető legteljesebb magyar képviselet elnyerése érdekében.

A közbizalom visszahódításának első feltétele a több mint három esztendeje egymásnak feszülő magyar politikai pártok egyezségre jutása – emelte ki Forró László. A megbeszélés során olyan témák fognak terítékre kerülni, mint a magyar egység, a jelöltállítás kritériumai; tájékoztatás a választók, a közemberek felé; az autonómia kérdése és a nemzetszolgálat.

Az ismertető végén a főjegyző kiemelte a belső konfliktusok lecsillapításának fontosságát, mert az „árokásásban jeleskedő képviselőket nem lehet előtérbe állítani”. A keresztény embernek fel kell néznie a kiválasztott vezetőkre, és mindenekelőtt tisztelnie kell őket. Az egyháznak fel kell szólalnia és befolyásolnia kell a véleményeket, és ezt csak meggyőződés révén teheti meg.

A megbeszélésre október 8-án kerül sor Nagykárolyban, a Rákóczi utca 17. szám alatt (a belvárosi gyülekezeti házban), 10 órától.

Szamos Mariann (fotó: Csikos Rolland)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2015-10-06 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,605 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: