HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Nőszövetségi vezetők konferenciája

„Boldogok, akik lakoznak a te házadban, dicsérhetnek téged szüntelen! Boldog ember az, akinek te vagy erőssége, s a te ösvényeid vannak szívében.” (Zsolt84,5-6)

A KRE Nőszövetségi Vezetősége 2015. november 14-én nagybánya-óvárosi református templomban tartotta az őszi vezetőségi találkozóját.

bksmr

Bogya-Kis Mária egyházkerületi elnök, Gellén Sándor esperes, Bak Lászlóné Major Enikő házigazda köszöntését követően a nyitó áhítatot Dr. Börzsönyi Józsefné Szabolcsy Marianna lelkipásztor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke tartotta.

Az áhítatot követően Magyar református identitásunk megőrzése korunk Európájában Dr.Börzsönyi József  lelkipásztor – esperes – Szerencs, tartott érdekfeszítő és figyelemfelkeltő előadást.

daggadf

A továbbiakban Vinczéné Pálfi Judit az Egyházkerület missziói-diakóniai előadótanácsosa bemutatta a Lelkigondozók Eszköztára címmel azt a képzési anyagot, amelynek célja egyházkerületünk területén azon gyülekezeti tagok felkészítése az alapvető lelkigondozásra, akik erre magukban elhívatást éreznek.

AE tekintetben a szükség egyre nagyobb, mert egyre több az olyan embertárs körülöttünk, aki az élet nehézségei között nehezen, vagy alig találja az egészséges „kivezető utat”. A lelkileg sérült, a betegágyon fekvő testvéreinknek szükségük van a biztató, bátorító szavakra, a mellettük való őszinte „ottlétre”.

Ezt mi, felelősséggel, akkor és úgy tehetjük, ha Bibliát olvasunk, Istennel tartjuk az élő kapcsolatot az egyéni imádság által, ugyanakkor szakmailag is próbálunk felkészülni.

Ezt az anyagot Orbán Noémi családterapeuta – aki jelenleg családjával együtt Belfastban él – juttatta el hozzánk, tett meg minden lépést ennek az anyagnak a magyar nyelvre, illetve a mi sajátos „királyhágói nyelvünkre” való fordításáért.

A reformáció 500 évfordulójához közeledve keressük identitásunkat, amely keresztyén, református, magyar stb. összetevőkből áll.

E keresésben számomra a legmérvadóbb a következő: igyekezzünk az istenismeretben elmélyülni, és miután ismerjük Isten akaratát, parancsát, azt igyekezzünk megcselekedni. A cselekvő, céllal élő ember megtalálja önmagát, megtalálja rendeltetését a világban. Ez azt jelenti, hogy nem érzi magát hiábavalónak. Az, aki Isten szerint él, gondolkodik, cselekszik, az nem fog kiégni, elveszni sem!

E célból is ajánlotta a tanácsosasszony minden egyházmegye résztvevői figyelmébe, szóróanyag kíséretében, a Lelkigondozók eszköztára című képzési anyagot. Várja a jelentéseket a Nőszövetség, Presbiter Szövetség részéről.

Bogya-Kis Mária beszámolt a Délvidéki Nőszövetségnél tett látogatásról, amelynek célja a testvéri kapcsolat ápolása, egymás megismerése, illetve a december 6-i Kárpát-medencei Imanap anyagának átvétele volt. Ezúttal  Kárpát-medence tizedik Kerületi Nőszövetsége, a Kárpátaljai Református Egyház Nőszövetsége készítette el.  Istené legyen a hála és a dicsőség az együttlétért, köszönet a házigazda gyülekezetnek a vendégszeretetért.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2015-11-17 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,704 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: