HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Diplomaosztás a teológián

„Az Úrnak irgalmát örökké énekled” – így kezdődött a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet évzáró ünnepélye, melyen Kiss Jenő egyetemi tanár végezte a szolgálatot. Kállay Dezső rektor beszámolójában az intézet megbízható minősítését, a mesterképzés akkreditációját, a bővülő partnerségeket, a diákmobilitás gyakorlatát és a közel huszonötezer kötetes könyvtár gyarapításának jelentőségét hangsúlyozta. A tavaly fennállásának 120. évfordulóját megünneplő intézetben a tavalyi évben 145 református, unitárius és evangélikus hallgató képzését összesen 13 főállású tanár, továbbá társult és óraadó oktatók biztosították.

DSC01512

A teológia vegyeskarának énekét követően (karnagy: Benkő Tímea egyetemi oktató) a legjobb tanulmányi eredmények és legkiemelkedőbb szolgálatok méltatása és díjazása következett. Csak két nevet emelek ki: Madaras Mihály Attila, a végzős évfolyam legjobb tanulmányi eredményű hallgatója, valamint a harmadéves évfolyamelső Gál Enikő, aki a hat évet összegezve a legjobb évvégi osztályzat elérője. Közvetlen beszédet tartott a végzősök képviseletében Benedek Csongor, aki a tanári kar hozzáállását méltatta, és Isten gazdag áldását kérte mindannyiukra. Az eredményes teológusoknak kijáró oklevelek és a velük járó jutalomkönyvek kiosztását az immár bevált hagyomány szerint az ötven és hatvan évvel ezelőtt végzettek számára arany- és gyémántdiplomák átadása követte. A tucatnyi megjelent nevében Ábrám Sámuel tartott köszönőbeszédet, melyben töretlen szerénységre és hitre buzdította az ifjúságot. „Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?” – zárta szavait, majd végső ima és ének, áldás és himnuszéneklés zárta a felemelő ünnepséget.

A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet nemrég szépen felújított dísztermében jelképes a szószék feletti felirat a két nagy protestáns fejedelem, Bocskay István és Bethlen Gábor festményei által közrevéve: „Verbum caro factum est.” Legyen az ige testté ünnepeinkben és mindennapi életünkben egyaránt!

ÁBRÁM ZOLTÁN

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2016-06-29 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 161 363 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt szereti: