HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Gyülekezetépítésről, gyülekezetszervezésről tanulhattak a lelkészek

Rácz Ervin, refszatmar.eu

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület idén is megszervezte a lelkész-továbbképzőt. Pálfi József Nagyvárad-réti lelkipásztor, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora szervezésében igazán színvonalas, hasznos és gyakorlati előadásokat hallgathatott az a mintegy harminc lelkipásztor, aki jelentkezett a programokra.

2016. szeptember 19. és 21. között nem csupán előadásokat hallgathattak a lelkipásztorok, hanem saját tapasztalataikat hozva meg is beszélhették a gyülekezetépítés széles palettáján adódó témákat.

img_1110

Első napon Dr. Szabó Lajos a gyülekezetszervezés, gyülekezetépítés evangélikus hangsúlypontjait hozta, Sebestyén Ottó a római katolikust, Ménesi Miklós a reformátust míg Steiner József a baptista hangsúlypontokat taglalta, de ökumenikus hangulatban telt az előadásokat követő fórumbeszélgetést, kiemelve a közös célt: Krisztushoz vonzani az embereket.

img_0957

 

Dr. Bagdy Emőke a magyar klinikai pszichológia legjelentősebb alkotó személyisége a hit, remény, szeretet és megbocsátás pszichológiáját taglalta szakszerűen, érdekfeszítően. Rengeteg hasznos információt „töltöttek le” a szeretettel közölt előadásából a lelkészek.

img_0928

 

Illés Dávid Budapestről érkezve a csoportmunka lehetőségeit tárta a hallgatóság elé. Az ifjúsági munkáról, annak lehetőségeiről, korlátairól, nehézségeiről Szontágh Szabolcs, Magyarországi Zsinati Hivatal ifjúsági irodavezetője és György András felvidéki református lelkész beszélt, nem elhallgatva a tapasztalatokból adódó sikereket és kudarcokat.img_0941

 

Dr. Békefy Lajos a keresztényüldözés rövid históriájáról beszélt, Jézustól napjainkig, a budapesti kínai református misszióról Xingkai nevű misszionárius szólt, Antal János tolmácsolásában.

img_1068

Rengeteget tanulhattak a három nap alatt a jelenlevő lelkipásztorok, ugyanakkor látókörük is tágult.

(A szerző felvételei)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2016-09-22 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,615 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: