HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Egységünnep lesz Nagyváradon

Május 20-án a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ad otthont a nagyváradi várban a Református Egység Fesztiválnak. A nagyszabású rendezvény jelmondata Náhum próféta intése: „Őrizd a várat!” (Náhum 2,1).

A reformáció 500. évfordulóján a közösségvállalás és a szolgáló lelkület erejét hirdetjük, cselekvő szolgálattal felmutatva Isten dicsőségét. A jubileumi rendezvény bemutatja, hogy milyen szerepet játszanak a reformáció értékei a mai kor kihívásai közepette, a partiumi helyszín ugyanakkor áldott lehetőséget teremt a nemzeti és vallási kisebbségben élő, a „végeken” működő református szolgálattevés felmutatására is.

A nagyváradi Református Egység Fesztivál a kisebbségi és szórványlét szemszögéből tekint a jövőbe, a határok felett ívelő hitbéli, generációs és nemzeti összefogásra, azt kutatva, hogy gyülekezeti közösségeink miként vihetik tovább összetartó és identitásőrző szerepüket, illetve miként válhatnak jellé a többségi, más felekezetű és más nyelvű társadalom számára.

orizdavaradt

Program

A 11 órától kezdődő közös istentisztelet után több színpadon, illetve több – a vár területén egymáshoz közeli – helyszínen zajlanak majd a hitéleti, ifjúsági és tudományos programok. Az események sorát este a Bánk Bán című operaelőadás zárja. Az egész napos eseményre a Kárpát-medencéből és a diaszpórákból is várják az érdeklődőket.

A legfontosabb szempont a református egység megjelenítése és a közösség megerősítésének szándéka, éppen ezért hangsúlyos szerepet kap a tömb-magyar közösségben működő református intézmények, Kárpát-medencei együttműködések és szolgálati területek (pl. ifjúsági, nőszövetségi, presbiteri, oktatási, missziói, diakóniai, sajtó-, ének-zeneügyi) kreatív bemutatkozása.

A szervezők várják azon református kötődésű szervezetek, alapítványok, intézmények jelentkezését, akik bemutatkozó standok felállításával szívesen megismertetnék munkájukat, szolgálatukat. További információ ezzel kapcsolatban: Antal János előadótanácsos, email: antal.janos@gmail.com.

Antal János előadótanácsos

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2017-03-02 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,615 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: