HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Éves közgyűlést tartott a Presbiteri Szövetség

Szombaton, 2017. március 18-án délelőtt 10 órától tartotta meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetsége éves közgyűlését, Nagyváradon a Püspöki Palota dísztermében.

A közgyűlés Ft. Csűry István püspök kezdőáhítatával vette kezdetét, aki igemagyarázatát a Márk 8,27-33-ra alapozta.

csyigethird

Ft. Csűry István püspök igét hirdet

A számbavételt követően, a köszöntések rendjén elsőként Tóth András a KRE PSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, megköszönte az igemagyarázatot, valamint köszöntötte a Magyar Református Presbiteri Szövetség részéről jelen lévő dr. Szilágyi Sándor leköszönő ügyvezető elnököt és Váczi Gábort, a szövetség titkárát.

tothandras

Tóth András PSZ-elnök

Dr. Szilágyi Sándor elmondta, hogy sok kedves, közös emlékeik voltak az elmúlt esztendőkben, mint a közös konferenciák, de nagyon fontos feladatnak tartják továbbra is a közös együttműködést, amelyet az elmúlt években, egy együttműködési megállapodásban pecsételtek meg.

A KRE PSZ, 2015. márciusi közgyűlésen megalapították a „Presbiteri Szolgálatért Díjat”, színezüst kehely kitűző, amelyet azon presbitereknek adományoznak, akik áldozatos munkájukkal szolgálták anyaszentegyházunk épülését.

Idén a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetsége tizenegy presbiternek ítélte oda e magas rangú kitüntetést: dr. Szilágyi Sándor a MRPSZ ügyvezetőelnöke, László Kálmán a KREK PSZ volt elnöke, Pozán Edit Nagybányai egyházmegye, Medve Sándor Szatmári Egyházmegye, Komáromi József Nagykárolyi egyházmegye, Tóth Zsigmond Béla Bihari egyházmegye, Egresi Gábor Érmelléki egyházmegye, Simon Klára Aradi egyházmegye, Dorogi Sándor Temes egyházmegye, Kincses Imre Szilágysomlyó egyházmegye, és Pesti János Zilah egyházmegye.

A kitüntetésre érdemes presbitereket minden esetben az egyházmegyei presbiteri szövetségek javasolták.

A közös laudációt Lakatos Nella az egyházkerületi presbiteri szövetség jegyzője ismertette a jelenlévőkkel, amelyből kitűnik: „(…) a ma kitüntetett presbiterek Istennek szolgái, Istennek szentelt keresztyén élet élő szimbólumai a gyülekezetekben, az öntudatos református egyháztag élő személyben megtestesült jelképei. Az egyházmegyék presbitériumaiban hűséggel szolgálják az Urat, békességben, megértésben végzik a rájuk bízott szolgálatot. Templomba járó, imádkozó, adakozó, másokon segítő elöljárói a közösségnek, akik életvitelben, feladat meglátásban, anyagi teherviselésben Isten megáldotta szorgalommal végzik munkájukat…” – hallhattuk a laudációból.

Ezt követően került sor elsőként az egyházkerületi elnök, majd az egyházmegyei elnökök éves beszámolóira, pénzügyi beszámoló, sajtóbeszámoló, majd az 500 lejes adománysegély odaítélésére a 2017 esztendőben.

kozosfot

Elhangzott és megszavazták a KRE PSZ programjavaslatát a 2017-es évre, valamint megvitatásra kerültek az időközben felvetődött javaslatok és indítványok.

Tóth Zsigmond Béla, hegyközcsatári presbiter

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2017-03-20 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 123,605 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: