HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Fejlődik a missziói gyülekezet

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület legfiatalabb gyülekezete a Toldinagyfalui Református Missziói Gyülekezet. 2007. február 17-én mondta ki a közgyűlés a megalakulást, akkor 99 hívével.  Missziói gyülekezet, ami azt jelenti, hogy Nagyvárad és Nagyszalonta között, a határ mentén öt faluból tartozik hozzá: Szentandrás, Köröstarján, Körösgyéres, Rojt és Oláhszentmikós. Mivel Oláhszentmiklós és környéke Toldi birtok volt, erre való tekintettel választottuk a gyülekezet nevét. A megalakulás pillanatában semmilyen tulajdona nem volt az egyházközségnek, istentiszteleteinket szabadtéren illetve magánházaknál tartottuk azoknak a híveknek, akik anyagi nehézségeik miatt, főleg Nagyváradról menekültek ezekre a többségében románok által lakott településekre, hiszen itt nagyon olcsón vásárolhattak ingatlanokat. A megalakulás óta Oláhszentmiklóson imaházat, Köröstarjánban egy kisebb templomot építhettünk. A gyülekezet szépen növekedett, ma már több mint 120 lélek tartozik a lelkes közösséghez és minden évben sikerült valamit megvalósítanunk.

cikk

A köröstarjáni templom szomszédságában 2016-ban eladásra került egy nagy telek, ami számunkra nagyon kedvező lehetőségnek tűnt, hiszen a templom telke mindössze 230 négyzetméter. Minden évben rendezünk szabadtéri bibliaheteket, különböző eseményeket a magyarság számára, ezt eddig bérelt területen tehettünk meg. Elhatároztuk, hogy megvásároljuk a telket, amelyet 2017 nyarán sikerült kifizetnünk Magyarország Nemzeti Kormányának támogatásával. A projekt megvalósításában és lebonyolításában a Bethlen Gábor Alap nyújtott óriási segítséget.  A telek ezeregyszáz négyzetméter, megfelelő arra, hogy a templom árnyékában minden olyan tevékenységet lefolytathassunk, amely által a magyar közösséget szolgálhatjuk.

Szolgálatunk nemcsak a hit és az egyház megtartására tekint, hanem egyben a magyarság értékeinek megőrzésére is Dél-Bihar eme szórvány vidékén. A telek megvásárlása lehetővé tette, hogy ez a tevékenység erősödhet, hiszen ezáltal még több lehetőség nyílik arra, hogy különböző rendezvények által végezhessük feladatunkat. Ennek fényében mondunk köszönetet Magyarország Nemzeti Kormányának valamint a Bethlen Gábor Alapnak.

kormany tamogatas

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2017-11-09 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 162 574 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt szereti: