HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

MEGHÍVÓ – Válts irányt! IKE Fesztivál

Az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége (IKE) idén negyedik alkalommal szervezi meg a Válts irányt! IKE Fesztivált. Az IKE Fesztiválra 2018. augusztus 14–18. között kerül sor a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület felkérést kapott az IKE részéről, hogy támogassa mint társszervező a Válts Irányt! IKE Fesztivált és Egyházkerületünk szívesen tesz eleget ezen felkérésnek.

Az IKE Fesztivál az erdélyi magyar keresztyén fiatalok egyetlen fesztivál jellegű nyári találkozója, amelyet 2011-ben szervezett meg először az Erdélyi IKE, Szovátán. A kétévente sorra kerülő fesztivál folyamatos növekedése is azt jelzi, hogy Erdélyben az ifjúságnak szüksége van a találkozásra és a megerősítésre. Hisszük azt, hogy a nagyváros és a szórványban élő magyar református fiatalok szellemi épülésében a fesztivál egy kapocs tud lenni.

Az idei fesztivál mottója Látható, láthatatlan. A reformáció ötszázadik emlékéve után a tavalyi hangulatot és lendületet kívánjuk tovább vinni a fiatalok körében. A rendezvény célja a közösségi élmény megteremtése, kiindulva a nyitó istentisztelettől, az 1Sám 16,7b  alapján, „Az ember azt nézi, ami szem előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van” a hét folyamán több előadáson különböző korosztály számára, eljutva a szombati záró alkalomhoz és közös úrvacsorázáshoz, amelynek alapja az emmausi tanítványok példázata, akik a kenyér megtörésekor ismerik fel Jézust. Az egész hetet arra élezzük ki, hogy egy látható közösségnek a tagjai vagyunk, ki-ki a maga gyülekezetében, de egy még nagyobb és néha láthatatlan közösségnek is tagjai, az Isten országának. Nagy örömünkre szolgálna, ha jelenlétével megtisztelné és gazdagítaná egyházunk ifjúsági fesztiválját. A fesztivál programjáról, szálláslehetőségekről a www.valtsiranyt.ro oldalon informálódhat.

Életére és szolgálatára Urunk gazdag áldását kívánva,

Üdvözlettel,

Csűry István                                                                Jobb Domokos

püspök                                                                  ifjúsági előadótanácsos

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Information

This entry was posted on 2018-02-08 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 133 301 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: