HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Visszatekintés hálaadással

2012 januárjában egyértelművé vált, hogy a poklostelki református templom tetőszerkezete teljes cserére szorul, életveszélyes a templomot továbbra is istentiszteleti célra használni. Istennek adunk hálát azért, hogy ekkor már volt hova átköltöznünk,  a hajdani református iskolába, amely mára református gyülekezeti ház.

Az eltelt 6 és fél esztendő sok áldást hozott gyülekezetünk életébe. Olyan javításokat sikerült elvégeznünk, amelyek a mi kisgyülekezeti lehetőségeinket meghaladták, és ebben is a mennyei Atya gondviselését tapasztalhattuk meg, hogy támogatókat, adományozókat és segítőket küldött határon innen és túl templomunk javításának előmozdításában és megvalósításában. Velünk volt Isten, és megáldotta kezünk munkáját. Hála neki mindenért! Ő az, aki nemcsak a kőtemplomot, hanem a lelki házat is felépíti. Ugyanakkor köszönetet mondunk minden támogatónak és adományozónak. Sokan úgy álltak mellénk, hogy kérnünk sem kellett: látták, hogy szükség van a segítségre, és önként segítettek. Mi is velük együtt hisszük, hogy “a jókedvű adakozót szereti az Isten” (2Kor 9,7).  Voltak, akik anyagilag támogatták munkánkat, voltak, akik a pályázatokban voltak segítségünkre, és voltak, akik kétkezi munkájukkal segítettek. Köszönünk minden segítséget! „Aki könyörül a nincstelenen, az ÚRnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.” (Péld 19,17)

2018majus31 templom bukarest 008

Hálaadással a szívünkben elmondhatjuk, hogy a poklostelki református templomnak mára már új a tetőszerkezete,  a mennyezete, a toronysisakja, valamint fel van újítva a toronytest és a templombelső is. Magyarország Kormánya Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által három alkalommal is támogatta templomunk javítását,  az utóbbi szakaszban például a templombelső teljes felújítását. Ugyancsak anyagi támogatást kaptunk ebben a szakaszban a Vámoslázi Polgármesteri Hivataltól és az Érmelléki Egyházmegyétől. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület folyamatosan segítségünkre volt a munka minden szakaszában.

22 templom 367

Híveink csodaként élik meg ezt a munkát, és hálásak érte, amit adakozó kedvük is folyamatosan jelez. Ebben a szakaszban pl. a nyílászárók cseréjét tűzték ki célul, és  az ablakok immár helyükre is kerültek. Gyülekezetünk tagjai, különösen az idősebbek, izgatottan várják, hogy mielőbb visszaköltözhessünk a felújított istenházába. A templomjavítás nagy része megvalósult, ám a külső falak javítása még ezután következik. Jó reménységgel tekintünk az előttünk álló munkára is, hiszen itt, Poklostelken számunkra a csoda már elkezdődött, és hisszük, hogy hamarosan teljességgel meg is valósul a templom felújítása!

Erős Joó Enikő poklostelki lelkipásztor

EMET_logo_fekete_feher

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Information

This entry was posted on 2018-05-30 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 139 136 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt kedveli: