HÍREK

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület honlapja

Moderátori látogatás Királyhágómelléken

Csűry István püspök hivatalában fogadta szeptember 13-án a Kanadai Presbiteriánus Egyház hivatalos küldöttségét,Amanda Currie moderátor vezetésével. Az 1875-ben alakult Kanadai Presbiteriánus Egyház mintegy négyszázezer lelket számlál, Kanada lakosságának közel másfél százaléka vallja magát presbiteriánusnak. Kanadai hittestvéreink tradíciói a skót telepesek és francia hugenották 17. századi gyülekezetszervező munkájában gyökereznek.

Tengerentúli testvéregyházunk erején felül támogatja világszerte az evangelizációt.Rendkívül érzékenyek a szociális gondokra és elkötelezett diakóniai munkát folytatnak odahaza, illetve a világ számos más pontján – Kárpátaljától Japánig. A Kanadai Presbiteriánus Egyház révén jelentős állagmegőrzési és megújítási munkákat végezhettünk el a lepusztult állapotban visszakapott nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium épületén, jelentős összegű adománnyal segítették a királyhágómelléki lelkészképzést és immár hatodik esztendeje nyújtanak támogatást egyházkerületünk egyik kiemelt szeretetszolgálati intézménye, a hátrányos helyzetű gyermekeket felkaroló micskei Sámuel szociális bentlakás működtetésére.

thumbnail

A közös missziói szolgálat eredményeit összegezve a két egyházfő az intézményes együttműködés folytatása mellet kötelezte el magát. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület részéről Vinczéné Pálfi Judit missziói- és Antal János külügyi előadótanácsosok vettek részt a megbeszélésen.

  1. szeptember 14.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Tájékoztatási Osztálya

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on 2019-09-15 by in Hírek.

Navigáció

Az oldalt látogatók:

  • 161 363 látogató

ELÉRHETŐSÉG

Telefon: 0259-431710, 0259-435386
Hivatali órák: Hétfő-péntek 9-16
%d blogger ezt szereti: